Rustdag in Vézelay

1 juni 2008

Vandaag op mijn dooie gemakje zondag gehouden. Zoals het een zich zelfrespecterend bedevaartsoord betaamt, is er ook hier heel wat commerse rond de kerktoren. Dus heb ik vanmorgen wat in boeken- en souvenirwinkeltjes lopen snuisteren. Daarna naar de mis geweest en achteraf nog een hele tijd blijven zitten in de rust van de basiliek (die op den duur wel jammerlijk verstoord werd door horden Japanse toeristen inclusief zoemende en biepende fototoestellen). 

Vanmorgen bij toeval ook nog een "accueil dès pèlerins ondekt": een onopvallend bureautje waar ex-pelgrims vertrekkende en aankomende pelgrims met raad en daad bijstaan. Een koppel vrijwilligers zat er gewoon te wachten tot er iemand kwam. Ze waren zo blij dat ik even binnenstapte, dat ze mij spontaan een lekker ontbijt aangeboden met zelfgemaakte confituur! Doet altijd goed om gelijkgestemde pelgrimszielen te ontmoeten! Heel lieve mensen, maar ze mogen wel wat meer reclame maken voor zichzelf, want ik ben ben er later nog eens gepasseerd en ik blijk de enige pelgrim te zijn die vandaag langsgekomen is!

In de jeugdherberg de toffe Oostendenaar Eddy ontmoet. Hij was van plan om met de fiets tot in Le Puy-en-Velay te rijden (400 km verder zuidwaarts), maar het weer schijnt daar zo slecht te zijn dat hij morgen maar weer naar het noorden trekt. Het mag hier ook weer wat gaan beteren, want op't moment is't geen weer om een hond door te jagen!  

Foto’s

2 Reacties

 1. Wannes:
  4 juni 2008
  Misschien nog een liedje om mee in je hoofd te zitten: het schrijven zit er bij hem in... :-)
 2. Anne-Marie Verheijen:
  6 juni 2008
  Ik vind het super wat je doet !
  Ik geniet mee van je ontmoetingen met zoveel interessante mensen met elk hun eigen verhaal.
  Goede moed,we volgen je op de voet.
  Anne-Marie
  Ps Ben je eigenlijk al spelt tegengekomen in Frankrijk ? Ik heb gehoord dat daar een ras groeit ' le petit épautre'...